Арсенал

Спецакцията в Казанлъшко: Автомати, мечка и марихуана, задържан е и служител на „Арсенал” – ВИДЕО

6 лица са задържани в специализираната акция в Казанлък за произвеждане, търгуване и държане на оръжие без разрешение. Това каза изпълняващият функциите ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Сред тях има и действащ служител на завод „Арсенал“

Освен, че изнасял части за оръжия, той е правил опити за вербовки на други служители от завода, които да го подпомагат. Пред разследващите обяснил, че заплатата не му стигала и си търсел допълнителни доходи. При поръчка на оръжие се е заплащало предварително, а след това то е било сглобявано.

„Става дума за различни видове оръжия, в конкретния случай са задържани седем броя автомати „Калашников“, пистолет Макаров, картечен пистолет, пет броя карабини, оловни пушки, множество боеприпаси. Има и множество части за автомати“, каза още Петров.

Автоматите са били със заглушители и са търсени от бракониери, които са се занимавали с незаконен лов. При обиските на един от адресите е намерена и убита кафява мечка, което също е престъпление по Наказателния кодекс, тъй като в случая се касае за бракониерска дейност.

На този етап няма данни за съпричастност на членовете на групата за терористични организации и престъпен бизнес. За сега разследването не може да докаже връзка с операцията от края на 2018-та, когато отново служители на завода бяха хванати да изнасят оръжия.

Едно е ясно – в „Арсенал“ нивото на контрол е много ниско и след последните случки не са направени подобрения в това отношение

Всички задържани са имали криминални регистрации и присъди за кражби, управление на МПС след употреба на алкохол, едро хулиганство.

- реклама -