София

Спецакция в Севлиево, сред арестуваните е и митнически шеф

Масирана полицейска акция се проведе днес в Севлиево. Части на града са били блокирани от специализираните полицейски сили и от жандармерия. Акцията е под надзора на прокуратурата.

Разследването е в Митническото бюро в Севлиево за действаща от началото на 2017 г. организирана престъпна група. Част от нея е началникът на Митническото бюро Севлиево.

Има доказателства, че тя е извършила престъпление по служба, с цел да набави за сина си имотна облага.

В качеството си на длъжностно лице шефът на Митницата се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала от тяхна страна да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина й.

Отделно от това са събрани доказателства, че началникът на Митническото бюро в Севлиево е помогнала на лице, което е държало в дома си акцизни стоки без бандерол, да избегне наказателно преследване. Тя го е предупредила за предстояща проверка от органите на митницата.

Към момента са задържани три лица, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения.

Това са началникът на Митическо бюро Севлиево, нейният син и лицето, спрямо когото тя е спомогнала да бъде осуетено наказателно преследване. По неофициална информация тарторът на групата е с прякор Лекото. Говори се, че от години той върти доходна търговия с нелегални цигари. Тя процъфтявала най-вече в местния ромски квартал „Балабанка“, пише „Труд“.

Извършени са претърсвания в офиси и имоти. Иззети са множество документи и компютри. Задържаният за контрабанда на цигари държал нелегалните пазари в Габрово, Севлиево и Дряново. Той редовно плашел, че който не взема стока от него, ще си има проблеми с митницата.

- реклама -