балотажа
Премиерът Бойко Борисов

Спешно съвещание при Борисов заради погрома в Харманли

Премиерът в оставка Бойко Борисов е събрал на спешно съвещание тази сутрин силовите структури на държавата.

Поводът за съвещанието са безредиците в бежанския център в Харманли.

Тази нощ Борисов пристигна в Харманли и призова да бъдем внимателни, когато някой призовава за физическа саморазправа с мигрантите след бунта. По думите му, мрежите на “Ислямска държава“ много внимателно следят какво излиза в новините и в социалните мрежи. „Обикновено там, където възникнат такива остри сблъсъци, винаги има терористичен акт, винаги се задействат спящите клетки”, предупреди той. Борисов допусна, че е възможно бунтът да е организиран отвън.

В спешното съвещание участват министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, заместникът й Филип Гунев, зам.-главният комисар на МВР Георги Арабаджиев, зам.-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Тодор Гребенаров и началникът на отбраната генерал Константин Попов. Присъстват още вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов.

Заседанието продължава и в момента.

Тази сутрин обстановката в бежанския център в Харманли е спокойна.

Близо 400 чужди граждани са задържани за вандалски действия след вчерашния погром. Други 15 чужденци са задържани за повреждане на имуществото в лагера. Пострадали са 24 полицейски служители, минали са медицински преглед и са освободени, съобщават от МВР.

В рамките на образуваните две досъдебни производства продължава работата по събиране на доказателства и разпити на свидетели.

- реклама -