преспи

Спасиха мъж, блокиран от преспи в дома си няколко седмици

Канадската полиция спаси възрастен мъж, останал няколко седмици блокиран в дома си в Отава заради огромните преспи, затрупали къщата му, съобщава АФП.

Съседи на пострадалия се завърнали от почивка във Флорида и видели огромното количество сняг в двора. Те не забелязали следи от автомобилни гуми по алеята за коли и веднага сигнализирали в полицията. След като в продължение на час и половина разчиствали снега до вратата органите на реда започнали да се опасяват от най-лошото, но открили възрастния мъж жив и в добро здраве.

Последните няколко седмици се е хранил на малко дажби с остатъците от храна в хладилника си и е имал доста консерви, складирани в килера

От началото на зимата обилните снеговалежи в Отава натрупаха близо двуметрови преспи. През февруари районът на канадската столица беше засегнат от мощна снежна буря, като живакът в термометрите падна до двуцифрени отрицателни стойности.

Заради лошото време миналия месец властите бяха принудени да отменят учебните занятия, а за няколко дни държавните учреждения спряха работа.

- реклама -