Пирогов
сн. БГНЕС

Спасеното в „Пирогов“ 16-годишно момиче с ковид, получило и инсулт

Четири месеца лечение в „Пирогов“, два от които в реанимация. Такъв е резултата от сблъсъка на 16-годишната Маринела от Челопеч с COVID-19.

Момичето постъпва в спешната болница с тежка дихателна недостатъчност, транспортирана от друго лечебно заведение. Екипите на Клиниката по детска анестезиология и реанимация и Клиниката по детска хирургия започват тежка битка за живота на момичето.

В един момент Маринела получава и инсулт.

В следствие на това са засегнати движението на единия крак и ръката й.

Спасяването на момичето обединява жителите на Челопеч, които с тревога и надежда следят лечението й. За щастие медиците на Пирогов успяват да й помогнат в битката с болестта и днес Маринела вече е добре.

От името на нейния град, кметът Алекси Кесяков благодари на лекарите и лично на доктор Христо Пседерски, началник на Детска реанимация и доц. Христо Шивачев, началник на Клиниката по детска хирургия.

 „Приемете нашата дълбока благодарност за всеотдайните грижи и упоритост. Рядко се случва действия на определени хора да ни оставят без думи, но вашите усилия и непримиримост ни оставиха не само безмълвни, но и ни доказаха, че човешката воля не може да бъде сломена”, се казва в благодарственото писмо.

Вярата и доверието на хората от Челопеч, които усещахме през цялото време, ни даваха сили в битката с болестта“, каза доц. Шивачев след като прие благодарностите.

- реклама -