Спас Русев

Спас Русев: Твърденията на Цветан Василев за Виваком целят политически дивиденти

Бизнесменът Спас Русев отговори на обвиненията на банкера Цветан Василев за придобиването на „Виваком“. Твърденията бяха направени в интервю за проекта „КТБ – какво се случи“ и вестник „Капитал“.

Ето изявлението на Спас Русев, цитирано от в. „Труд“:

„Във връзка с разпространените днес чрез сайта ktbfiles.com и вестник „Дневник“ твърдения на Цветан Василев, свързани с „Виваком“, заявявам следното:

През месец ноември 2015 г. оглавяваният от мен консорциум „Вива Телеком“(Люксембург) спечели с оферта от 330 млн. евро организирания от „Ърнст и Янг“ публичен търг в Лондон за придобиването на контрола върху българския телекомуникационен оператор „Виваком“. След полученото разрешение за осъществяване на сделката от страна на Комисията за защита на конкуренцията и изпълнение на предвидените условия, сделката беше финализирана през месец август тази година. Цялата процедура по придобиването на „Виваком“ беше напълно прозрачна и медийно отразена – както в България, така и в чужбина.

В тази връзка, всички твърдения от страна на Цветан Василев, свързващи „Виваком“ и моето име с инсинуации за скрита собственост, бъдещо разпределение на печалба от евентуална продажба на компанията и намесване на имена на политици, са крайно несериозни и целят единствено и само да злепоставят реномето на дружеството, да уязвят мен като инвеститор и собственик, както и да реализират евентуални политически дивиденти.

Спас Русев

9 септември 2016 г.“

Официално изявление направиха и от „Виваком“

„Компанията ни се нарежда сред най-големите в страната както по брой общи приходи, така и като работодател и данъкоплатец. Предоставяните от нас услуги са със сериозна обществена и социална значимост.

Като отговорна и прозрачна организация, VIVACOM се отчита регулярно и подробно както пред обществеността, държавните институции и регулаторните органи, така и пред инвеститорите в публичната облигация на компанията. Публикуваме на корпоративния си сайт детайлни финансови отчети на всяко тримесечие.

Вярваме, че като предоставяме пълната и прозрачна информация за дейностите ни, създаваме доверие както в нашите потребители, така и в акционерите и инвеститорите“, се казва още в изявлението.

- реклама -