Спас Русев

Спас Русев е новия собственик на Левски

Бизнесменът Спас Русев е новият собственик на ПФК Левски

Новината бе официално съобщена от един от досегашните основни акционери Иво Тонев на Общото събрание на акционерите на клуба.

Досегашните притежатели на мажоритарния дял от акциите в клуба, Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов, прехвърлят безвъзмездно акциите си на Русев.

Синът му влиза в Надзора

Спас Русев предложи нов състав на Надзорния съвет на футболния клуб. Освен него, влизат още Деян Петков от ВИВАКОМ и Евгени Русев, изпълнителен директор на Интерхотели и Грандхотел „София“. Интересното е, че Евгени Русев е син на новия бос на Левски. На досегашните членове на Надзорния съвет бе снета отговорността.

Левски е символ на свобода и магия

Това бяха първите думи на Русев пред Общото събрание на столичния клуб. Той се върна далеч в детството си и разказа, как още от малък е фен на сините.

Спас Русев: „Навремето хората обичаха да прекарват така свободните си часове на стадиона. Тази обич ме направи почитател на Левски. До такава степен, това беше по-силно от мен, аз просто знаех, че синята фланелка е фланелката. Няма друга“

Новият собственик заяви, че няма нито да коментира мачове на всяка полувреме, нито да се бърка в работата на треньора или БФС. „Аз знам, че Левски е магия. Усещал съм го със сърцето си и няма причина Левски да не бъде пак магия. Само Левски!“, завърши Русев.

Кой е Спас Русев?

Спас Русев е солиден предприемач, който от години живее в Лондон.

Собственик е на два големи столични хотела – „Радисън Блу“ и „Хилтън“.

През 2015-та Русев подаде най-добра оферта на търга за продажбата на акциите на БТК. Общата стойност на сделката е 730 млн. евро.

 

- реклама -