ГЕРБ, декларация, жертви комунизма

Спас Гърневски: Радев още в неделя е бил уведомен от ген. Мутафчийски, че е контактен

„Наскоро той беше на една обиколка в страната със зам.-министър Николай Нанков. След това той се оказа, че се е заразил с коронавирус. Премиерът веднага се карантинира в началото, имаше два отрицателни теста, но ето днес е дал положителен резултат.“ Това каза пред Нова ТВ политикът от ГЕРБ Спас Гърневски по повод съобщението на премиера Борисов, че е с положителен тест за COVID-19.

„На 18-и октомври, в неделя, между 16:00 и 16:30 Радев е получил смс от ген. Мутафчийски, който го е информирал, че е контактувал с хора, заразени с коронавирус. Президентът е отговорил на съобщението. Това може да се провери. Румен Радев продължава да лъже и лепна петно на България. Целият свят говори, това е национално престъпление“, коментира депутатът относно спора кога президентът е бил уведомен, че командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров е заразен с коронавирус.

Румен Радев бе в контакт с него на 16 октомври, петък, за отбелязване на годишнина на ВВС.

Президентът се върна преждевременно от посещението си в Естония, което бе прекратено, защото домакините научили, че е бил контактен със заразен с коронавирус. Прессекретариатът му даваше странни обяснения по въпроса бил ли е президентът контактен или не. Поддръжниците на Румен Радев се опитват масово да обясняват по медиите, че всъщност президентът не е знаел за диагностицирането на ген. Петров с коронавирус, когато е излетял. Те се позовават на факта, че РЗИ-София изпратила писмено уведомление до президента чак във вторник.

Президентът Радев в рамките на няколко месеца направи три невероятни глупости политически. Първата – снемайки доверието си от правителството – доверие, което не е давал. Тогава той се самоизолира от правителството. Втората – опитът за проруски преврат и думите „мутри, вън“, обясни той и посочи, че третата е обвиненията на президента, че някой е саботирал визитата му в Естония.

„Това не може да го направи дори начинаещ политик, не може да направи дори някой, който се учи за политик в детската градина“, смята той.

“Радев насочи стрелите си към правителството с надеждата да се отклони вниманието от грешките, които самият той извърши“, категоричен е депутатът от ГЕРБ.

“Правителството не искаше през 2021 г. България да бъде председателства инициативата „Три морета“. Тази година страната ни има два важни избора – парламентарни и президентски избори. Тази инициатива изисква внимание и на правителството, и на президентството“, поясни той.

- реклама -