Васил Божков арест Абу Даби
сн. БГНЕС

Спас Гърневски: Божков е ярък представител на паралелната държава

„Васил Божков е част от паралелната държава, обяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. Коментарът му пред Нова ТВ беше във връзка с опита на бившия хазартен бос да даде акциите на ФК Левски на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Всъщност в последните месеци сме свидетели на края на прехода, в момента се провежда една изключително важна и сериозна битка, между паралелната държава и правовавата държава, която в момента се опитва да наложи истинската демокрация. Виждате, от 2 години в ареста са знакови хора, олигарси, нагли и арогантни. За никой не е тайна, че тази криминална приватизация беше осъществена от бившата номенклатура“, заяви Гърневски.

Той ги нарече нагли и самозабравили се, които са забогатели на гърба на гражданите.

„Тази битка ще завърши с волята на българския народ на следващите парламентарни и президентски избори. Водачи на паралелната държава са президентът, БСП“, коментира още Гърневски.

Той посочи, че и през последните дни е имало „опити за митинги“ в София, на които е имало криминално проявени лица. Гърневски говори и за хората, които искат да завземат властта.

„Гн Божков е ярък представител на тази паралелна държава, ако минем през Бенчо Бенчев, през Миню Стайков, ако минем през партизанския син Баневи, през Ветко Арабаджиев, олигарха Гергов“, посочи още депутатът.

- реклама -