Спад в броя на заразените с COVID-19, в 19 области няма регистрирани нови случаи

Спад в броя на заразените с COVID-19, в 19 области няма регистрирани нови случаи. Броят на новите случаи на коронавирус намаля и като абсолютно число, и като процент, сочат данните на Единния информационен портал. 33 са новите заразени, като те бележат спад от 43 спрямо предходния ден, когато имаше 76 случая.

Най-много случаи са открити в София-град – 15. В 19 области няма регистрирани нови заразени.

Активните случаи се увеличават и вече са 3222 – с 31 повече. Спад обаче има в броя на хоспитализираните лица, като те са 329 – с 5 по-малко (5 нови са постъпили в болници, няма изписани).

Едва 1 е официално регистриран като излекуван в последния отчет, като така общата бройка вече е 1 272 736. За последното денонощие има 1 отчетен смъртен случай. Така броят на загубилите битката с вируса в България вече е 38 466.

От здравното министерство представят данни и каква част от заразените, постъпилите в болница и починалите не са били напълно ваксинирани. През последното денонощие 60,61% от заразените не са били имунизирани. 80 на сто от хоспитализираните също нямат поставена ваксина. Единственият починал е бил ваксиниран.

Още по темата:

- реклама -