Саутхемптън
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Саутхемптън първи в Англия обяви понижение на заплатите

Саутхемптън стана първият клуб от Висшата лига, чиито играчи доброволно понижиха заплати си. Причината е продължаващата пандемия от коронавирус. Мерките ще важат до юни.

Миналата седмица от Премиършип обявиха, че всичките 20 клуба са се договорили да обсъдят със своите футболисти понижение на заплатите с 30%, с цел да се помогне за преодоляване на кризата. Процесът на преговори обаче не върви гладко във всички клубове. Освен това има доста футболистите, които не желаят да получават по-ниски заплати.

Саутхемптън обяви, че играчите от първия отбор, мениджърът и неговия щаб, както и съветът на директорите се отказват от част от своите възнаграждения за април, май и юни. От „Сейнт Мерис“ добавиха, че служителите на клуба няма да излизат в принудителен отпуск и всички те ще получат в пълен размер заплатите си до 30 юни. Така те няма да се възползват и от схемата за държавна помощ. Нюкасъл, Тотнъм, Борнемут и Норич временно освободиха свои служители, за да използват схемата. Ливърпул също го направи, но после се извини и върна 200 души на работа.

- реклама -