балотаж

Социолозите разкриват в кои градове балотажа ще бъде най-оспорван

„Тренд” следи София, Пловдив, Плевен, Варна и Русе. Тук голямата изненада е в Пловдив. Дани Каназирева не е втора както беше снощи, а Славчо Атанасов. Ще проследим какво точно се е случило и защо се е получило това фрапантно преобръщане”. Това заяви в предаването „Здравей, България” социологът Евелина Славкова от „Тренд”.

„Тъжното е, че Славчо Атанасов се оказа в неравнопоставена позиция. Струва ми се, че и на миналите избори понесе нещо такова. Ако някой се е опитал рано сутринта да заведе свои хора, за да изпъкне някаква разлика и да обезкуражи някой кандидат”, коментира пък Първан Симеонов от „Галъп”.

„По-всичко личи, че във Варна Иван Портних ще спечели още на първи тур, но отново трябва да изчакаме паралелното преброяване, тъй като резултатите са такива, че 200 или 500 гласа могат да обърнат резултатите“, обясни още Славкова.

„Има балотаж в София – това е абсолютна новост. Другата новост са гласоподавателите за Борис Бонев. Те представляват сериозен електорален корпус, който ще има огромно значение за втория тур”, заяви Симеонов. Той коментира, че Фандъкова има по-малко гласове в сравнение с предходните избори, но представянето на Мая Манолова също е незадоволително.

„От профила на избирателите на Бонев и Игнатов е видно, че делят собствен електорат, но Бонев успява да изтегли малко и от ВМРО и други политически формации, които не са само част от демократичната общност“, заяви представителката на „Тренд“.

източник: NOVA

 

- реклама -