партии, избори, ГЕРБ, БСП
сн. БГНЕС

Социолог и политолог на едно мнение: Само Мая Манолова иска да управлява, страхува се да не остане под чертата при нови избори

При нови избори част от вълната може да отиде при Слави Трифонов. Това заяви пред БНТ социологът Първан Симеонов. „ГЕРБ не искат избори, защото значат служебен кабинет на президента Румен Радев. Ако има нови избори логиката е губещият продължава да губи, а спечелилият да пчели. На Слави Трифонов му е най-трудно в момента, вече е „играч“. „Демократична България“ също не държи на нови избори. „Изправи се! Мутри вън!“ се страхуват да не се окажат под чертата. Слави Трифонов е вечно млад, успява да говори на вълните на днешните млади хора“, допълни Първан Симеонов.

Политологът доц. Стойчо Стойчев добави, че „големите партии се дърпат“ и не искат да правят правителство, а малките искат мандат, защото не искат предсрочни избори. 

„Никой не иска да управлява, може би само партията на Манолова, която няма да има друг шанс“, коментира доц. Стойчев.

„Ако не се реализира вторият мандат, ще се реализира третият. БСП са най-малко подготвени за избори. Един служебен кабинет не може да прави почти нищо. Това разделение в парламента несъмнено ще доведе до противопоставяне и нестабилност. Слави е успешен медиен проект, разказва лични истории“, каза още Стойчо Стойчев.

- реклама -