БСП, резолюция, позиция

Социалистите в Пловдив свалят политическото доверие от ръководството на БСП

На извънредно заседание снощи Градският съвет на БСП в Пловдив е взело решение за снемане на политическото доверие от Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. Това съобщават БСП Пловдив, след като вчера стана ясно, че ръководният орган на социалистите опитва да изкючи Георги Гергов от структутите си.

Решението е взето единодушно, а като мотиви са посочени „системно нарушаване на Устава на Партията и некомпетентно ръководене на БСП и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията“.

„В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история.
2021 година е юбилейна за БСП и няма да позволим с Гьобелсов подход да бъде унищожена идеята ни и партията ни. Втората по големина организация в страната, каквато е пловдивската, остро реагираме на възприетата от националното ръководство практика да съобщава за взети решения през медиите. Категорично отхвърляме тази тенденция и се разграничаваме от действията на същото ръководство, които дори противоречат на основния закон за социалистите – Устава.
Социалистите от областта и страната не могат и не бива да останат безучастни срещу това арогантно погазване на уставните принципи и норми, които са организационният и морален фундамент на БСП. Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия.“, пишат пловдивските социалисти.
- реклама -