СОС Младост София, бюджет, общински съветници

СОС не избра нов кмет на район „Красно село“

Столичният общински съвет не избра нов кмет на район „Красно село“. Росина Станиславова беше предсрочно освободена от длъжността.

Прекратяването на пълномощията на кмет са на основание чл. 42, ал. 7 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Днес трябваше да бъде избран нов кмет, но това не се случи. Има вероятност столичният район „Красно село“ да остане без редовно избран районен кмет до местните избори през есента, предава БНТ.

След почти 4-часови разпалени дебати Столичният общински съвет не успя да избере нов кмет на мястото на досегашния Росина Станиславова, чийто правомощия бяха прекратени през февруари след влязло в сила съдебно решение за установен конфликт на интереси.

Вместо това беше решено следващата седмица да се проведе извънредна сесия на СОС, на която отново да се постави въпросът.

Част от предложените нови кметове са общински съветници и нямат право да бъдат преназначени на позиция кмет на район. Това беше и една от причините на днешното заседание да не бъде избран нов кмет.

- реклама -