Сони Колбрели, Париж-Рубе
Снимка: twitter.com/paris_roubaix

Сони Колбрели спечели Ада на Севера – СНИМКИ

Сони Колбрели (Бахрейн-Викториъс) спечели класиката Париж-Рубе. Италианецът триумфира след шест часа кал по паветата на Ада на Севера.

Сони Колбрели имаше пасивна стратегия. Той беше част от групата на Матьо ван дер Пол (Алпесин-Феникс) и постоянно го маркираше. На финалния спринт на колодрума в Рубе обаче италианецът беше по-бърз. Втори остана младият белгиец Флориан Вермеерш (Лото Судал). Ван дер Пол се нареди трети. Вермееш беше част от оригиналното откъсване, което замина 60 км след старта. Любопитно е, че и тримата на подиума са дебютанти в Ада на Севера.

Титлата е втора голяма за Колбрели този сезон. Италианецът стана европейски шампион преди три седмици, като изпревари по подобен начин Ремко Евенепол.

Четвърти завърши друг италианец – Джани Мускон (Инеос). Той водеше с аванс от минута 40 км преди финала. После обаче спука гума, а резервният му велосипед беше с по-напомпани гуми. Това му създаде огромни проблеми по паветата. Той падна, загуби аванса си и беше изпреварен от триото. Мускон завърши на 44 секунди зад водещото трио.

Пети финишира Ив Лампарт (Декьоник-Куикстеп), а шести – първият французин – Кристоф Лапорт (Кофидис).

 

- реклама -