Солскяер, Кантона,. Сър Алекс
Три легенди на Юнайтед щастливи след мача в Париж

Солскяер: Юнайтед може да спечели Шампионската лига

Манчестър Юнайтед може да спечели Шампионската лига. Това заяви след края на реванша с ПСЖ от осминафиналите щастливият Оле Гунар Солскяер. Тимът сътвори малко чудо при визитата си на френския колос, след като отстрани парижани след изоставане от 0:2 след първия двубой.

„Ние вярвахме през цялото време. Планът ни не беше да държим топката в нас и да се опитаме да ги надиграем Ако дадеш на този отбор достатъчно пространства и време, те могат да те наранят. Всички видяхте през първата част, когато имахме колебания в защита. Планът ни беше да сме в играта в последните пет минути и проработи. Имам някои фантастични спомени, и това е което ти дава Шампионска лига. Специално е, когато това се случва, докато си треньор – заедно с екипа ти и играчите. Съблекалнята бе невероятна – моментът, в който на едно място бяха събрани заедно всички от сегашния отбор, собствениците, бивши играчи и мениджъри…“, каза норвежецът.

„Може да стигнем до края. Разбира се, не трябва да избързваме, а да изчакаме жребия. Имаме множество проблеми с контузии и наказания. Но това може би бе добре за нас в днешния мач, тъй като разполагахме със свеж отбор. Знаехме, че трябва да се защитаваме и да работим усилено“, заяви още той. След пристигането на Солскяер на „Олд Трафорд“ на 22 декември, единствено Манчестър Сити е спечелил повече срещи във всички турнири (15) от водещите пет европейски първенства, докато Юнайтед е с 14.

Солскяер: Няма значение дали ще остане или не

„Планирам заедно с клуба своето бъдеще. Няма значение дали ще бъда треньор или не. Аз ще продължа да давам съвети и мнения за следващия сезон. Аз съм и привърженик на клуба и искам най-доброто за Манчестър Юнайтед. Продължавам да си върша работата по всеки ден и ще видим къде ще ни отведе това. Дотук всичко е фантастично. Просто ще се насладя на престоя си тук, независимо колко дълго продължи той. Ако са още два, три месеца, тогава ще им се насладя. Ще се усмихвам“, добави той.

Солскяер обаче отказа да коментира дузпата в края. „Надявам се това да е било правилното решение“. Не видях ситуацията, честно казано. В този момент помагах на четвъртия съдия да успокои щаба ми. Казват, че това е било правилното решение“, завърши норвежкият мениджър.

- реклама -