Соломон Паси: На крачка ли са САЩ от гражданска война?

Протестите в САЩ са нормално нещо на фона на обстановката, породена от икономическите последици за страната от кризата с коронавируса и убийството на афроамериканец по време на арест. Това каза в „Здравей, България” бившият външен министър и президент на Атлантическия клуб Соломон Паси.

„Светът се намира в необичайна обстановка. В момента всички сме под стреса на пандемията. 40 000 милиона души в САЩ са без работа. За страна с 380 милиона население това е голям стрес”, коментира той.

Соломон Паси открои действия на протестиращите, които са присъщи за антиглобалистите като чупенето и вандалските прояви. „По-различното в момента е, че хората крадат. Това не е случайно. Кражбите говорят за това, че хората изнемогват”, обясни той.

Бившият външен министър прогнозира, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще бъде преизбран. Според него той умее виртуозно да подгрява симпатизантите си и игнорира тези, които няма да гласуват за него. Паси е категоричен, че расовият проблем в Щатите не е решен, въпреки че страната е лидер в решаването му.

Той е на мнение, че епидемията от коронавирус е резултат от лоши хранителни практики.

- реклама -