Фонтан ди Треви туристи глоби забележителности

Солени глоби за мераклийте да се топнат във фонтан ди Треви

Имате желание да се разхладите в един от най-известните фонтани в света? По-добре се откажете. Римската полиция ще охлади ентусиазма ви със солени глоби.

Двама млади калифорнийци бяха глобени с по 450 евро, след като ги хванаха да подражават на шведската кинозвезда Анита Екберг от шедьовъра на Фелини „Сладък живот”. Във филма Екберг се потапя във водите на фонтана и се превръща в секссимвол.

Фонтанът ди Треви е на около 300 години и е любим туристически обект за милиони гости на Вечния град. По традиция, влюбените могат да си осигурят вечна любов като пият от водата му, но не и като плуват в нея. Друго поверие твърди, че ако човек хвърли монета в него, някой ден ще се върне отново в Рим.

Полицията дебне около забележителностите на Вечния град

Но при температури, достигащи до 35 градуса, изкушението да зарежеш обиколките с екскурзовод и да се топнеш по бански миналата седмица завърши с глоба и за британец.

Полицията е нащрек и около други места за разхлаждане в Рим.

22-годишен американец също беше „порязан” с глоба в неделя при фонтана на площад „Испания”, увековечен през 1953 година във филма „Римска ваканция” с Одри Хепбърн и Грегъри Пек.

Площад Рим туристи глоби

А млади италианци, които се разхвърлят по бельо, за да се освежат във фонтана на Пиаца ди Пополо в историческия център на Рим бяха разкрити от полицията след като селфи във Фейсбук ги издаде.

- реклама -