Солена глоба чака строителите на АМ „Европа“

Солена глоба очаква строителите, ремонтиращи трасето по АМ „Европа“ между граничния пункт „Калотина“ и Драгоман. Те ще бъдат санкционирани заради лошата организация на движение в участъка.

Регионалната дирекция за национален строителен контрол им изпрати покани за съставяне на актове по реда на Закона за административните нарушения и наказания. Санкцията, която може да им бъде наложена по закон, е между 1000 лв. и 5000 лв. Вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов разпоредил проверката на участъка, след като получил десетки сигнали за безобразния начин, по който е организирано движението.

Началникът на ДНСК инж. Лиляна Петрова и експерти от РДНСК Софийска област незабавно извършиха проверка на 11 януари.

Инспекторите са установили редица сериозни пропуски по цялото трасе. В по-голямата част от пътя са констатирани сериозни пропуски по временната организация на движението. Липсват ограничителни табели, светлинната сигнализация е недостатъчна, като светлинна сигнализация има единствено в началото и края на трасето. Светлинна сигнализация и указателни знаци липсват и при прехвърляне на движението „от ляво в дясно“ или от дясно в ляво“, а поставените ограничителни табели са недостатъчни.

Констатирано е, че липсват знаци за вход или изход към съществуващите пътища по трасето. Проверяващите са установили още, че на места пътните знаци са поставени на земята, облегнати на стойка, ограничителните табели и знаците са замърсени, а временната маркировка е в лошо състояние.

АПИ също е започнала проверка, а резултатите трябва да са готови до края на тази седмица. Министър Гроздан Караджов се извинява на всички български и чуждестранни граждани, които са били принудени да пътуват по опасното трасе.

Източник: Монитор

 

- реклама -