туристическо българите България

София ще е домакин на най-голямото туристическо изложение у нас

От 10:30 часа в „Интер Експо Център“ – София министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие Международното туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо“.

До 16 февруари в рамките на форума, над 380 национални туристически организации, туристически компании, дипломатически представителства, общини и организации от четири континента ще представят най-атрактивните възможности за отдих, пътешествия и възстановяване.

25 държави от различни краища на света презентират потенциала на своите страни. Над 40 общински администрации и информационни центрове ще промотират новите инвестиции в туристическа инфраструктура и атракции на своите територии, съвременните услуги в областта на предлагането, фестивали и събития, които привличат посетителски интерес, съобщиха от Министерството на туризма.

С всяка изминала година туризмът обхваща все по-голям спектър от сектори на икономиката, сочат данни на Световната организация по туризъм към ООН. Множество държави, сред които и България, определят туризма като приоритетно направление в своето развитие, заради неговата ключова роля за разширяването на услугите и повишаването на инвестиционния интерес.

Освен като стимул за развитие на инфраструктурата на национално и регионално ниво, туризмът е важен фактор за развитието на културните индустрии, съхраняването на традиционни занаяти и уникални местни производства. Разнообразяването на туристическото предлагане увлича в индустрията на гостоприемството предприемачи от най-различни сфери – рекламни агенции, производители, доставчици на суровини, транспортни компании и много други.

Квалификацията на кадрите в туризма е една от водещите теми в конферентната програма на тазгодишното издание на „Ваканция & СПА Експо“.

Сред проблемите, които ще бъдат дискутирани в рамките на форума са възможностите, предоставяни от финансовите инструменти на ЕС за дигитализация и постигане на устойчив растеж в туризма, както и перспективите за развитие на балнеологичен и медицински туризъм у нас и опита на водещи европейски дестинации.

59 компании и организации за първи път вписват в портфолиото си участие в едно от най-престижните събития в областта на туризма в Югоизточна Европа. Нарастващият интерес към изложението е висока оценката за събитието като отлична възможност за ефективни контакти между професионалистите в сектора. „Ваканция & СПА Експо“ е не само място за премиера на актуалните туристически оферти, но и платформа за различни дестинации, културни институти, частни предприемачи и сдружения да презентират нови обекти и услуги, които да бъдат включени в процеса на туристическо предлагане.

Всяка година Международното изложение разширява спектъра от икономически дейности, които се вписват в системата на туризма и намират нови възможности за развитие. От тази година производители на вина и собственици на изби са сред участниците във „Ваканция & СПА Експо“.

На официална церемония на 15 февруари, от 19:30 ч., в Зала Витоша на „Интер Експо център“ – София ще бъдат отличени туристическите компании и организации, които през годината са демонстрирали със своята дейност иновативност и творчески подход и са реализирали креативни и социално – отговорни компании с обществена значимост.

- реклама -