София празнува! Вижте къде какви събития има

София празнува на днешния 17 септември като е подготвила програма за всички софиянци.

Денят е обявен за празник на града с решение на Столичния общински съвет от 25 март 1992 г.

От 11:30 ч, пред храм „Света София“ ще се състои тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на град София.

От 13:00 ч. е церемония за връчване Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата

Празничен концерт за Деня на София пък започва в 18 часа на сцената на Sofia Summer Fest. Той ще е безплатен, а

на сцената ще се качат Владимир Ампов – Графа, Поли Генова,

Михаела Филева, Крисия, група Cool Den. А също Младежка филхармония „София“ към Националното музикално училище „Любомир Пипков“ с диригент Славил Димитров.

Радио „София“ на БНР ще се включи в концерта за Деня на София, за да отпразнува и своя рожден ден. Младият и талантлив DJ Стефан Попов ще предложи своя музикална селекция. Ще има въпроси и предизвикателства към публиката, свързани със столицата.

Концертът ще бъде излъчван на живо във фейсбук: на @Столица Култура и @ArtSofia.

И днес от 20:30 ч. столичани ще могат да се насладят на “Портрет на София” в светлина и звуци. Фотографската изложба на Йордан Симеонов “Портрет на София”, която представи жените на София с име Софѝя, оживява във впечатляващо 3D мапинг изпълнение за Деня на София. Събитието е естествено продължение на успешната идея със серия от широкоформатни фотографии, която бе представена в Ларгото през месец април, но този път във видео, светлинен и звуков спектакъл. Светлинното шоу ще се излъчва върху фасадата на Централния военен клуб от 20:30 часа.

Източник: 24 часа

- реклама -