София – домакин на неформалния Съвет по правосъдие и вътрешни работи днес

София е домакин на първата неформална среща на министрите на вътрешните работи от ЕС под българско председателство.

Неформалната среща на министрите на правосъдието и вътрешните работи на Европейския съюз ще се проведе на днес и утре в София.

Работните заседания по вътрешни работи, под председателството на министъра на вътрешните работи на Република България Валентин Радев, ще се състоят през днешния ден. Европейските комисари Димитрис Аврамопулос и Джулиан Кинг ще се присъединят към министрите на вътрешните работи за обмяна на мнения по реформата на Общата европейска система за убежище и следващите стъпки за подсилване на външните граници на ЕС.

Утре пък еврокомисар Вера Йоурова ще обсъжда заедно с министрите на правосъдието работата по изграждането на Европейската прокуратура и Регламента „Брюксел IIa“ за съдебното сътрудничество по брачни дела и дела, свързани с родителската отговорност.

Тя ще представи на министрите резултатите от Третата оценка на Кодекса на поведение за противодействие на незаконните изказвания онлайн, пораждащи омраза, извършена от неправителствени организации и публични органи, както и насоките на Европейската комисия за прилагане на Общия регламент относно защитата на данните.

- реклама -