Яник Синер, София Оупън, Sofia Open
Снимка: facebook.com/sofiaopentennis

Sofia Open обяви големите имена за турнира

Трима играчи от Топ 20 на световната ранглиста ще участват в турнира Sofia Open, съобщиха организаторите. Надпреварата от сериите АТП 250 е между 26 септември и 3 октомври в „Арена Армеец“.

Вече се знаеше, че в София ще дойдат шампионът Яник Синер (№16) и Гаел Монфис (№20). Към тях ще се присъедини и Алекс Де Минор (№17). В София ще дойде и шампионът от 2016 г. Роберто Баутиста Агут (№21). Останалите са испанският талант Алехандро Давидович Фокина, Марин Чилич, Александър Бублик, Филип Крайнович и Адриан Манарино. Манарино ще участва за шести път на турнира. Сред потвърдилите участие са още миналогодишният финалист Вашек Поспишил и австралиецът Джон Милман.

Последните двама тенисисти, влизащи по ранкинг в основната схема на Sofia Open, ще бъдат определени най-късно на 25 септември. „Тъй като турнирът в София е предшестван от турнири в Метц и Нур-Султан, по правилника на АТP надпревара от същата категория е задължена да предостави два от т.нар. special exempt. Това означава, че ако тенисист, приет да играе в квалификациите в „Арена Армеец“, стигне финал в Метц или Нур-Султан, той ще влезе в основната схема в София поради невъзможност да се включи в пресявките“, обявиха организаторите.

Ако няма подобен случай, двете места ще бъдат дадени на играчи от листата на чакащите. Към момента тя се оглавява от Емил Руусувуори, следват Джеймс Дъкуърт, Жереми Шарди, Джанлука Магер.

Потвърдени участници за Sofia Open 2021
Яник Синер №16
Алекс де Минор №17
Гаел Монфис №20
Роберто Баутиста Агут №21
Алехандро Давидович №32
Марин Чилич №36
Александър Бублик №37
Филип Краинович №38
Джон Милман №43
Адриан Манарино №44
Беноа Пер №49
Ласло Джере №51
Иля Ивашка №53
Вашек Поспишил №58
Лоренцо Музети №60
Макензи МакДоналд №61
Миомир Кецманович №63
Маркос Хирон №64
Жаум Мунар Испания №65
- реклама -