компенсации
сн. БГНЕС

Собственици на заведения са против ново затваряне

„Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България се противопоставят на всякакви идеи, прокрадващи се сред членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на здравеопазването и всякакви знайни и незнайни математици и вирусолози.“ Това написаха в отворено писмо членовете на двете организации.

„Ново затваряне, отлагане на откриването на нощните клубове на 01.04.2021 г., въвеждането на забрани на локален принцип, намаляване на работното време или каквито и да е други безумни идеи и рестрикции. Абсолютно неприемливо е каквото и да е затягане на мерки, свързано със заведенията“, посочват в позицията си от БАЗ и СЗБ.

Те посочват, че бизнесът набирал скорост, а клиентите се чувствали все по-сигурни.

„Данните за развитието на пандемията през последните дни са и поредното доказателство, че не заведенията са виновни за увеличаващите се случаи“, пише още в позицията.

И се допълва:“Ние вече дадохме нашата лепта с цената на над 5 месеца затворени дневни и над 9 месеца затворени нощни заведения от началото на истерията. Нямаме нужда от забрани, а от правила!“ Те настояват и за навременна подкрепа за служителите.

- реклама -