Над 500 собственици на луксозни автомобили с невероятен жест към абитуриенти без възможности

Над 500 собственици на луксозни автомобили в България предлагат на абитуриенти в неравностойно положение да ги возят в деня на бала

Прекрасната инициатива се разпространява чрез Фейсбук групата „Да помогнем поне за един ден“.

„Създаде се група във фейсбук, която да помогне на НАИСТИНА нуждаещите се. Моля, ако познавате такива се свържете с обявите за съответния ви град. За да няма никой, който да отиде с такси, пеша или автобус на собствения си бал – пише в съобщението.

Инициативата е на Младен Петров и се родила във форум на собственици на луксозна марка автомобили. Пръв Младен обявил, че е готов да направи жест към млади човек, а много скоро бил последван от няколко стотици българи с добри сърца, разказа той за сайта Flashnews.

19

За седмица със свои идеи в групата се включили около 3000 българи. Сред предложенията са още рокля, костюм, обувки, прическа, грим. Засега най-голям е отзвукът във Велико Търново, Варна, Пловдив и София. Но Младен се надява да откликнат и хора от други градове. В момента се търсят организатори във всеки град, които да изготвят списък с нуждаещите се младежи. Идеята е той да се свърже учителите, които познават зрелостниците и техните възможности. Помощта ще бъде оказана на абитуриенти, които отговарят на критериите.

Двама българи пък вече са проявили готовност да платят следването на двама студенти

Бъдещите висшисти ще бъдат избрани след лични разговори. Целта е благодетелите да се уверят, че ще изберат точните младежи. Засега обаче желаят да останат анонимни. По думите му България има много талантливи млади хора

„Всеки иска да помогне. Това е нещото, което ни прави силни! Животът е такъв, че трябва да си помагаме един на друг, за да оцеляваме. Идеята си заслужава дори и един абитуриент да направим щастлив“, казва Младен. Според него хората трябва да съхранят чистотата и добротата си и да не позволят на живота да ги превърне в алчни и зли.

- реклама -