Спас Русев

Собственикът на „Виваком“ купува „Телеком Албания“ за 50 млн. евро

OTE е сключила споразумение за продажба на целия си дял в „Телеком Албания“ на българската компания „Албания Телеком Инвест“ АД на обща стойност 50 млн. евро, съобщи Дойче Телеком.

„Албания Телеком Инвест“ АД се контролира от г-н Спас Русев, действащ акционер на българския телекомуникационен оператор „Виваком“ и от г-н Елвин Гури, албанско-български инвеститор.

Председателят и главен изпълнителен директор на OTE, г-н Майкъл Цамаз, отбеляза: „Продажбата на „Телеком Албания“ приключва успешната инвестиция в Албания за OTE Груп. Това е стратегическо решение в контекста на предефинираните приоритети и планове за растеж на OTE Груп, за да се гарантира пазарната й позиция на всички акционери и да се подкрепи устойчивото й развитие “.

Цамаз добави: „Бих искал да благодаря на ръководството и служителите на „Телеком Албания“ за постигнатите до момента резултати на компанията, както и за доброто им сътрудничество с OTE. Придобиването на компанията от силна и предприемаческа инвестиционна група гарантира нейния растеж и създава условия за по-нататъшно укрепване на пазарната й позиция”.

Сделката е предмет на регулаторни заключителни процедури, включително одобрение от компетентните местни органи и финансиране и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019 г.

„Юробанк“ е участник като финансов консултант на ОТЕ.

Източник: Бгненс

- реклама -