Пирин Благоевград
Снимка: facebook.com/OfkPirinEoodBlagoevgrad

Собственикът на Пирин се отказа от клуба

Собственикът на Пирин Благоевград Пол Белогур се отказва от клуба. Това става ясно от негово изявление, публикувано в социалните мрежи. От него се разбира, че той се оттегля от страната и ще се концентрира върху други бизнес проекти.

Белогур ще дари акциите на община Благоевград и ще продължи да дава ограничени средства на клуба като спонсор. „Вярвам, че това е най-доброто за клуба. Градът и Общината се оказаха най-надеждният ни партньор. Това стана факт най-вече през последните 18 месеца, откакто Илко Стоянов е кмет. Той е човекът, който непрекъснато ни подкрепяше и правеше всичко, за да върви напред любимият ФК Пирин. И съм убеден, че кметът ще намери начин клубът да продължи да се развива и да се конкурира с най-добрите отбори в България“, пише в изявлението.

„Заедно постигнахме най-важната си цел. Върнахме Пирин там, където му е мястото – в Първа лига, сред най-добрите. За втора поредна година сме в елита на българския футбол. Изключително съм доволен, че успях да помогна на отбора по всякакъв начин“, добавя още той.

„Благодаря на верните фенове, аз съм един от тях. Винаги съм усещал тяхната подкрепа, тяхната любов и тяхната отдаденост към любимия ми отбор. Неслучайно те бяха тези, които организираха честването на 100-годишнината на клуба. Благодаря на всички ръководители, състезатели – бивши и настоящи, треньори и служители, които също работиха усилено за успеха на този клуб“, завършва Белогур.
- реклама -