Лестър Сити

Собственикът на Лестър и още четирима души са загинали в хеликоптера

Собственикът на Лестър Сити Вишай Сриваданапаба и още четирима души са загинали в неговия хеликоптер, който се разби в събота вечер. Със Сриваданапаба в машината са били двама негови асистенти – Нурсара Сукнамай и Кавепорн Пунпаре, пилотът Ерик Суафър и партньорката му Изабела Роза Леховиц. Информацията с имената на жертвите бе съобщена късно в неделя вечер.

Инцидентът се случи час след края на мача между Лестър и Уест Хем в събота. Според медиите в Англия Суафър е герой, защото е успял да задържи хеликоптера далеч от местата, на които все още е имало много хора. Суафър има над 20 години опит като пилот.

Клубът махна цветовете от емблемата си в социалните медии, а футболистите почетоха паметта на Сриваданапаба. Той купи лисиците преди осем години, а преди две ги изведе до историческа титла във Висшата лига. След спечелването ѝ той дари 2 млн. паунда на детската болница в Лестър.

Футболистите на Лестър и останалите клубове са обединени в тъгата си

„Трудно е да намеря правилните думи. Невероятен човек с огромно сърце и душа. Благодаря ти за всичко, което направи за мен, семейството ми и клуба. Наистина ще ми лиспваш. Почивай в мир“, написа Джейми Варди.

Съболезнования веднага поднесоха и всички клубове от Висшата лига, както и тези от по-ниските нива на английския футбол.

БиБиСи има лайв блог тук за допълнителна информация .

- реклама -