Уембли

Собственикът на Фулъм дава 900 милиона паунда за „Уембли“

Собственикът на Фулъм Шахид Хан е направил официално предложение да купи стадион „Уембли“. Сумата, която той дава е около 900 милиона паунда. От тях 600 милиона отиват директно за Футболната Асоциация на Англия. Другите 300 ще дойдат от това, че ФА ще продължи да получава приходи от Клъб Уембли. Клъб Уембли е организацията, която се занимава с организирането на събития и посрещането на различни гости. Стойността ѝ е около 300 милиона паунда.

От Футболната Асоциация потвърдиха, че са получили предложението и че го обмислят. ФА е собственик на стадиона, но задлъжня сериозно покрай новото му изграждане в периода 2003-2007-а. Общата стойност на проекта е 757 милиона паундам като ФА има дългове в размер на 140 милиона.

Офертата е на една година

Пакистанският бизнесмен е собственик на английския Фулъм, както и на отбора от НФЛ Джаксънвил Джагуарс. Хан заяви, че се надява сделката да стане факт в следващите два месеца. Той я предложил на изпълнителния директор на ФА Мартин Глен по време на предишния Супербоул. „Името „Уембли“ е свещено и то ще остане. Ще искаме тук да се играят и мачове от НФЛ, но стадионът ще остане дом на английския футбол“, заяви Хан.

100 милиона за Фулъм

Собственикът на Фулъм ще инвестира и 100 милиона паунда в стадиона на клуба. Плановете му вече са одобрени от администрацията на район Хамърсмит§Фулъм, като реконструкцията ще започне догодина.

- реклама -