Собственикът на „Емко“ на разпит в Националното следствие

Аз съм му пратил на премиера вчера едно съобщение, в което пише: „Би било добре да се срещнем, защото положението ескалира и става много неприятно“.

Това заяви собственикът на „Емко“ Емилиан Гебрев, който рано тази сутрин влезе в сградата на Националната следствена служба.

Пред журналистите Гебрев обясни, че няма идея защо го търси следствието, защото не е получил призовка, а само телефонно обаждане.

„Атаките към мен започнаха през 2015 г., когато дадох моето съгласие да участвам, финансирам и придобия „Дунарит“, смята Гебрев. Той уточни, че до този момент е провел две срещи с премиера Борисов, на които са разговаряли обстойно. „Даже той в публичното пространство каза, че държавата е допуснала грешка“…, коментира още той.

На въпрос на журналист дали случващото се може да се тълкува като атака на Делян Пеевски срещу него, той отговори: „Как да ви кажа дали е Делян Пеевски? Той вече е някакво нарицателно за каквото се случва. Ако е Делян Пеевски, как може тази машина така да функционира? Тя държавата ни мачка, защитавайки някакви държавни интереси. Какви са тези държавни интереси, преплетени с други, не мога да ви кажа“.

Гебрев определи състоянието на „Емко“ като „перфектно“ и подчерта, че работниците в завода получават редовно своите възнаграждения. „Винаги сме били добре, може би това ги ядосва всички“, смята още той.

- реклама -