Мажоритарният собственик на Арда Ахмед Моллахасан

Мажоритарният собственик на Арда се оттегля от клуба

Мажоритарният собственик на Арда Ахмед Моллахасан обяви, че се оттегля от клуба. Той ще прехвърли акциите на Яшар Дурмушев. Моллахасан пое сините в началото на 2022 година и управляваше заедно с Дурмушев.

„Скъпи фенове на Арда,

използвам клубния сайт на отбора за да внеса едно уточнение. Първо искам да поздравя всички Вас с поредния успех на нашия отбор, който записа пета поредна победа в efbet Лига. През тази седмица, аз като притежател на акциите на ПФК Арда, ще ги прехвърля на Яшар Дурмушев, след което той ще стане едноличен собственик на ПФК Арда“, заяви Моллахасан в интервю за клубния сайт.

„Преди една година и половина,

когато отборът бе напуснат от предишните собственици, ние заедно с Яшар поехме управлението на нашия любим отбор. Тогава двамата си поставихме две цели: Арда да се стабилизира финансово, след което да се превърне отново във фактор в родното първенство. Сега смело мога да кажа, че тези две цели са постигнати.

Искам да изкажа огромната

благодарност към всички Вас, с които през цялото това време бяхме заедно във всеки един мач, без значение дали сме победили или загубили. Искам да благодаря на всички треньори и футболисти от клуба, с които имахме много поводи за радост. Няма как да не изкажа огромната благодарност към кмета на гр. Кърджали доц. д-р инж. Хасан Азис, който бе непрекъснато зад отбора и помагаше с всичко, с което може.

Най-важният човек обаче бе

Яшар Дурмушев, който пое изцяло финансирането на отбора, и смело мога да кажа, че Арда е един от малкото отбори в България, който няма никакви финансови задължения“, добавя мажоритарният собственик.

Той също така обяви, че Арда и основният спонсор Efbet са подписали нов 5-годишен договор.

- реклама -