Сняг затрупа жена в Русе, откараха я в Спешното, автобус с туристи закъса на Хаинбоаз

30-годишна жена е била затрупана от сняг в русенския квартал „Здравец“ . Най – вероятно той е паднал от близка сграда. Жената е откарана в Спешното отделение на града, има счупване.

Дърво е паднало върху лек автомобил в града, заради инцидента улица „Д-р Петър Берон“, точно срещу ОУ „Иван Вазов“, е останала блокирана за няколко часа. Наложило се е намесата на пожарната, която да отстрани падналото дърво. „31 тежки машини чистят улиците – 17 от тях освен с гребла, посипват и с препарати.“, информира кметът на Русе Пенчо Милков.

Автобус с 40 румънски туристи е закъсал в Прохода на Републиката, в района на село Вонеща вода.

Към мястото пътуват екипи на пожарната и на БЧК, които ще окажат помощ на 40-те пътници в автобуса, съобщи областният управител във Велико Търново проф. Любомира Попова. В цялата област е забранено движението на автомобили над 12 тона, затворен е и пътят Полски Тръмбеш-Свищов и Павел-Совата.

Два екипа от 61-ва механизирана бригада – Карлово помогнаха на закъсали граждани в зимната обстановка в районите на Карлово и Казанлък. 

Военнослужещи с тежкотоварен автомобил извлякоха два леки автомобила, прокараха път през наветите преспи и освободиха движението по пътя село Христо Даново – град Карлово, където се беше образувала голяма колона от чакащи автомобили.

По същото време екип от 61-ва бригада от район Казанлък извлякоха от преспите на пътя село Копринка– град Казанлък два леки автомобила и един специализиран автомобил на „Пожарна безопасност и защита на населението“. Така освободиха движението на снегорините, пристигнали на мястото за почистване на пътя.

Паднали дървета и далекопроводи на електрозахранващата мрежа са причина за закъснението на няколко влака, съобщиха от БДЖ.

- реклама -