Сняг вали в цялата страна, пътищата са проходими, но опасни

Около 230 машини обработват в момента пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасността на пътуването. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Временно за снегопочистване е ограничено движението на камионите над 12 т през Троянския проход (път II-35 Троян – Кърнаре). Без ограничение за всички превозни средства е преминававането през „Републиката“, „Ришки”, „Котленски”, „Айтоски”, „Обзорски”, „Печинско”, „Превала”, „Предел” и „Рожен”. През зимата ограничено за МПС над 12 т е движението през проходите „Петрохан” и „Шипка“, над 10 т през „Вратник” и „Твърдишки”, а над 3,5 т през „Дюлински” и „Пампорово”.

Заради снега и хлъзгавата настилка станаха две катастрофи на АМ „Хемус“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

- реклама -