Сняг в средата на седмицата (Пълна прогноза)

Сняг в средата на седмицата. До края на астрономическата зима остава малко повече от седмица. Пролетта настъпва официално

на 20 март вечерта.

Времето в този период ще е често променливо, с много слънце, температури около и над 20 градуса, но и краткотрайни студени периоди с потенциал за снеговалежи.

Във вторник призори температурите ще падат малко под нулата, но и двата дни ще са преобладаващо слънчеви. Живакът в първия ден от седмицата ще скочи до 15-16, а във вторник – до около 20.

С преминаването на студен

атмосферен фронт в сряда следобед от запад на изток ще започнат валежи от дъжд, които в четвъртък ще обхванат почти цялата страна. Ще се усили северозападният вятър и той ще е със силни студени пориви в Дунавската равнина и западните части на Горнотракийската низина.

Ще се понижат температурите и в сряда вечерта, през нощта и в четвъртък ще има условия за снеговалежи – в планините на Западна и Централна България, по някои високи котловини в

Западна България, в Предбалкана

и с по-малка вероятност – в Лудогорието. Снегът ще е тежък и мокър, но ще се топи бързо. Нова снежна покривка до 10-15 см ще се образува само в планините.

В петък ще остане облачно, а по-хладно и ветровито ще бъде в Източна България.

Слънцето ще се върне за

почивните дни, когато ще е тихо и приветливо, с температури около и над 15 градуса.

Астрономическата пролет (20-21 март) ще настъпи с динамична облачност, без валежи и с подобаващи температури над 15 градуса, а

на 22 март те ще скочат

до над 20 градуса. Повишена вероятност от краткотрайни пролетни дъждове ще има около 24-25 март и след това – към самия край на месеца.

- реклама -