Австрия, Германия, снеговалеж, транспорт, влакове самолети

Сняг покри Европа – транспортен хаос в Германия и Австрия

Освен в Гърция, където обилният снеговалеж доведе до усложнена пътна обстановка, снегът предизвика транспортен хаос в части от Германия и Австрия.

Властите затвориха пътища и отмениха пътувания на влакове заради опасност от лавини, а някои летища съобщиха днес за отменени полети, свързани с лошото време.

Летището в Мюнхен, второ по големина в Германия, съобщи, че 120 полета са отменени, а други са отложени, докато работници разчистват пистите от сняг и отстраняват леда от самолетите.

От австрийската железопътна компания казаха, че няколко влака са били отменени заради риск от лавини. Затворени са пътища, включително и около Бишофсхофен, където тази събота и неделя се провежда ежегодният турнир по ски скокове, след като пред нощта натрупа 50 см нов сняг.

Регионалните власти в Залцбург предупредиха да не се карат ски извън пистите, също заради опасност от откъсване на лавини, които могат да засегнат пътища и жп линии.


Австрийската обществена телевизия съобщи, че селцето Санкт Йохан е евакуирано, тъй като властите се опасявали, че силните ветрове може да предизвикат лавина.
Междувременно около 600 местни жители и туристи бяха блокирани в село Зьолктал, след като пътят до там бил затворен.

Летището в Инсбрук съобщи, че метеорологичните условия в момента са причинили големи ограничения във въздушното движение и призоваха пътуващите да следят актуалната информация за полетите си, преди да тръгнат за летището.

През следващите дни се очаква обилните снеговалежи в Германия, Австрия и Швейцария да продължат.

- реклама -