Снууп Дог получи звезда на Алеята на славата

Прочутият рападжия Снууп Дог благодари сам на себе си, след като получи звезда на холивудската Алея на славата. Това стана точно преди 25-годишнината от излизането на дебютния му албум „Doggystyle“. „Искам да си благодаря, че вярвах в себе си“, заяви 16 пъти номинираният за „Грами“ изпълнител.

„Искам да си благодаря за цялата тази упорита работа. Искам да си благодаря, че нямам свободни дни. Искам да си благодаря, че никога не се отказвам. Искам да си благодаря, че винаги съм давал и съм се опитвал да дам повече, отколкото да взема. Искам да благодаря на себе си, че се опитвам да постъпвам повече правилно, отколкото да греша. Искам да си благодаря, че просто винаги съм себе си“, каза хип-хоп легендата на Западния бряг, известен с болезненото си чувство за хумор.

Церемонията по връчването на звездата уважиха токшоу водещият Джими Кимел, звукозаписният продуцент Куинси Джоунс и рапърът д-р Дре.

 

Снууп – с истинско име Калвин Броудъс – се прославя през 1992 г., когато е включен в соловия дебютен албум на д-р Дре „The Chronic.“ След това продава над 35 милиона албума в цял свят.

Той също така е звезда във филми като „Страшен филм 5“ (2013) до „Старски и Хъч“ (2004) и „Тренировъчен ден“ (2001).

„Doggystyle“, издаден на 23 ноември 1993 г., е неговият дебют, който става номер едно в Billboard 200 и е продаден в повече от 11 милиона копия по целия свят до ноември 2015 г.

Сред другите му известни творби са „Gin & Juice“, „Who Am I? (What’s My Name?)“ и „Drop It Like It’s Hot“.

- реклама -