буря

Снощната силна буря в Софийско взе жертва – ОБНОВЕНА

Един мъж загина, а жена е в тежко състояние след снощните бури в столицата и региона. Инцидентът е станал около 22.40 ч. край водоем в близост до село Доли Богров. Върху тях е паднал огромен клон от дърво.

Жената е откарана в болница „Света Анна“ в тежко състояние и с множество наранявания.

Двамата вероятно са били на палатка

„В Долни Богров срещу едно от езерцата, което наричат „Гьола“, явно са били на палатка 55-годишен мъж и 50-годишна жена, когато се случва този инцидент, клон е паднал до палатката или върху палатката, не мога да бъда точна. Мъжът е починал на място за съжаление“, заяви пред БНР говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска.

Бури с поройни дъждове, гръмотевици и ураганен вятър преминаха над страната.

В Перник, Кюстендил и София имаше паднали дървета. В квартал „Нови Искър“ в столицата токът спря и по данни от зрители и в събота къщи осъмнаха на тъмно. След силния вятър, на много места има паднали клони и саксии, съобщи NOVA.

сн. Фейсбук/Забелязано в София

И днес времето ще е лошо, чакат ни нови гръмотевици – още ТУК

В Пернишко имаше наводнени улици, а някои райони останаха без електричество. Заради паднало дърво временно беше прекъснато движението на влаковете по ЖП коридора от София към „Кулата” и Солун.

Очаква се днес през деня да бъдат възстановени щетите по електрозахванването.

Паднали клони и дървета блокираха пътища в Западна България – за часове остана затворен през нощта пътят между Драгичево и Кладница, но към този момент шосето е разчистено.

 

 

- реклама -