Аватар Камерън

Снимките на втората част на „Аватар“ започват през есента

Дългоочакваното продължение на научно-фантастичния филм на Джеймс Камерън „Аватар” (2009) ще започне да се реализира през есента на тази година. Това потвърди актрисата Сигърни Уивър.

През 2016 Камерън каза, че има планове за още четири части на „Аватар”.

Продължението на планираната от Камерън сага се отлага за трети пореден път, след като по първоначални данни трябваше да излезе през декември 2014 година. Останалите три части пък трябваше да се появяват на екран през 2020 г., 2022 г. и 2023 г., но явно зрителите ще трябва да почакат повечко и за тях.

Джеймс Камерън
Джеймс Камерън

Е, 2018 няма да я бъде. Все още не сме обявили конкретна дата за премиерата„, отговори в през април режисьорът на в. „Торонто Стар“ на въпрос за развитието на сагата. „Хората трябва да разберат, че това не е просто поредица. Не снимаме само „Аватар 2″, а „Аватар 3+4+5” наведнъж. Прилича почти на строежа на „Трите клисури“ (китайски проект, чието строителство продължи с години, а хиляди хора бяха изселени, тъй като домовете им останаха под вода. Включва язовир и водноелектрическа централа, смятана за най-мощната в целия свят, бел. ред.)“.

Avatar

Камерън сподели още, че филмите ще погълнат следващите 8 години от живота му, но обеща на зрителите, че усилието си струва.

- реклама -