Дреновец

Снимки с дебели пачки и златни ланци из социалните мрежи издали ромската банда за просяци – ВИДЕО

Специализираната прокуратура е поискала мярка „задържане под стража“ на 7 лица от групата за трафик на хора и пране на пари във Видинското село Дреновец. Това съобщи изпълняващия функциите ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Макар охолния живот на ромите от селото да е публично достояние в социалните мрежи от години, действията по неутрализиране на групата са започнали преди около 2 месеца.

Престъпната група набирала просяци, които пращала в Европа, предимно Швеция. Обещавали им, че ще делят изкараното от просия. Когато обаче се връщали в България, ромите им давали огромни сметки за престой, транспорт и тн. като така де факто прибирали почти всичко изкарано от тях.

Някои от просяците са хора в неравностойно положение

Te са спели в бусове и са живеели в скотски условия. Били превозвани от град на град, а изкараните пари предавали на членовете на групата. Те им обещавали, че ще им ги върнат в България.

Членовете на престъпната банда и децата им обичали да се хвалят в социалните мрежи, позирайки с крупни суми пари, златни накити и луксозни автомобили.

„В самото село се установи имущество, което не съответства на доходите им, никога не са работили и не са имали осигуровки. Те карат скъпи коли, а богатите им къщи лесно се различават на фона на останалите постройки в селото. Нашата цел е да елиминираме групите, които тормозят местното население в различни части на страната. Хората в Дреновец изпратиха полицията с аплодисменти, рано или късно възмездието идва и при тези престъпници„, коментира шефа на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов.

 

- реклама -