Снежен ад в Япония- СНИМКИ

Най-малко 9 хиляди домакинства останаха без ток в японските префектури Ниигата и Хиого поради обилни снеговалежи, които са в няколко региона на страната за трети ден, съобщава телевизионният канал NHK, цитиран от ТАСС.

Най-трудно е положението в Ниигата, разположена на брега на Японско море. От вечерта на 14 декември там паднаха около 2 м валежи, което доведе до нарушаване на транспортните връзки. Стотици превозни средства бяха блокирани на няколко магистрали, преминаващи през планински райони. Много от тях стояха неподвижни през цялата изминала нощ.

„По отношение на Канецу и Джошинецу получихме информация за припокриването на определени участъци и множество превозни средства, които не се движат. През деня ще проведем среща на съответните министри на кабинета, за да обсъдим мерките за реагиране на този проблем“, каза той на пресконференция в Токио Генералния секретар на кабинета на министрите Кацунобу Като.

В префектурите Гифу и Хиого около 50 души са откъснати от външния свят от отсечени дървета, счупени електропроводи и счупени телефонни линии. В момента спасителите се опитват да разчистят пътя към тях и да възстановят захранването.

Влаковете са прекъснати и по една от железопътните линии, свързващи Токио и северната префектура Акита.

Общият брой на жертвите на снеговалежи в Япония към днешна дата е около 15 души. Във връзка с настоящата ситуация към кабинета на министър-председателя е създаден кризисен щаб, който да координира действията за премахване на последиците от снеговалежите.

- реклама -