„Снапчат“ се присъедини към „кодекса за поведението“ на ЕС

От „Снапчат“ са съгласни да се присъединят към подкрепяната от ЕС група от интернет гиганти, които се обединяват срещу речта на омразата и интернет екстремизма.

„Снапчат” – мултимедийното приложение за съобщения се присъединява към „Гугъл+“, „Инстаграм“,“ YouTube“, „Майкрософт“, „Туитър“ и „Фейсбук“ в „кодексът за поведението”, който трябва да сваля до 24 часа всяко подозрително съдържание.

„Приветствам „Снапчат“ за това, че поеха ангажимента да преследват всякакво незаконно съдържание”, заяви еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова.

„Растящият брой на участниците показва, че „кодекса за поведението” на ЕС е един ефективен начин да направим интернет безопасно място. Това партньорство е важно, защото ще помогне да се защити младото поколение, което използва „Снапчат“”, каза комисар Йоурова.

ЕС обедини сили с базираните в САЩ интернет гиганти, които само преди две години алармираха за нарастващото използване на платформите им за пропаганда, особено от страна на „Ислямска Държава”.

ЕС скоро трябва да реши какви ще бъдат следващите стъпки в следващите месеци, за да се справи с речта на омразата в интернет.

- реклама -