Снаха на цар Симеон със своя марка бижута – корона и БГ роза са сред шедьоврите ѝ (СНИМКИ)

Княгиня Мириам де Унгрия е съпругата на първородния царски син княз Кардам. През 2008 г. двамата претърпяха тежка автомобилна катастрофа, след която князът изпадна в кома. Въпреки усилията на лекарите, той не можа да се възстанови и почина през 2015 г.

Имат двама сина- българският престолонаследник Борис Търновски и Белтран.

Княгиня Мириам е известен бижутер и гемолог – оценител на скъпоценности.

Тя се отдава изцяло на работата си след като Кардам почива.

„Върнах се на работа. Това е рецептата. Помага много. Трябваше да продължа, заради синовете ни. Благодарна съм на съдбата, че имах почти 20 много щастливи години с Кардам. Той беше чудесен баща и съпруг. Постоянно ми показваше чувствата си, казваше много красиви думи, хвалеше ме. Даже понякога се шегувах, че се държи като мой пиар „, разказва в едно свое интервю княгиня Мириам.

Княгинята е завършила история на изкуството и по-точно рядката специалност гемология.

Прави оценки на бижута за хора, които искат да ги застраховат или да поделят наследствени ценности.

Някои идваха при мен с бижута, принадлежали на предците им и нямаха никаква представа за тяхната стойност. Аз ги оценявах. Станах основател на нашата професионална асоциация на оценителите на ценности АЕТА. Бях неин президент, а сега съм член на борда. Ние работим както с частни клиенти, така и с държавни институции, банки, застрахователни компании“.

Близо три години работи за най-популярната по света испанска марка Carrera y Carrera.

Създава своя марка MdeU.

Първата ѝ колекция нарича „Сърца и рози”. Тя е много емоционална, защото е посветена на съпруга ѝ – Кардам. В тях тя показва и българските рози, които той толкова е обичал.

Запазената ѝ марка е корона, която присъства в бижутата стилизирана елегантно.

Уважава енергията на всички камъни, но все пак по старата поговорка и за нея диамантите са вечни. Влага ги – понякога съвсем мънички, в изящните си накити, които са изключително фини. Сега те „плуват“, потопени в сърца от кристал, които ги правят неустоими.

Тя самата е ходеща реклама на марката си – проектирала е дори годежния си пръстен, носи гривна с прочутите си овали.

Бижутата се произвеждат в Испания. Индивидуалната ръчна изработка ги прави уникален и желан подарък за скъп човек.

 

- реклама -