церемония, предаване на властта, Министерски съвет

Смяна на властта: Стефан Янев предаде поста на Кирил Петков с пожелание за успех (ВИДЕО)

В Министерски съвет се проведе церемонията по предаване на властта от служебния кабинет на Стефан Янев на редовното правителство на Кирил Петков. Церемонията в „Гранитна зала“ започна с химните на Република България и на ЕС.

Вече бившият служебен премиер и настоящ министър на отбраната Стефан Янев пожела успех на новия кабинет и накратко отчете досега свършената през последните 7 месеца работа:

„Направихме България различна – едно условие една добра база за бъдещи реформи. Вярваме, че наследството след тези 7 месеца е именно в основата на веруюто, кредото на партията мандатоносител – промяната. България се нуждае от промяна, българските граждани се нуждаят от промяна. Очаквам да има справедливост, да има сигурност за българските граждани и те да живеят в една благоденстваща, нормална държава. Всички тези предизвикателства са изключително ангажиращи за всички нас от новогласувания кабинет, към който се числя и аз“, каза Стефан Янев.

А Кирил Петков отговори със заявка за действия от първия ден:

„Аз съм пръв между равни. До тук бяха обещанията, оттук нататък започват действията. Така че – да се захващаме за работа“, каза Петков.

- реклама -