Сменят шефа на АПИ

Сменят шефа на АПИ. По преценка на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, считано

от понеделник, 12-ти декември,

се освобождава от длъжност председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Иво Иванов, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

За председател на УС на АПИ се назначава Венцислав Ангелов.

Венцислав Ангелов е завършил Строителния техникум „Ангел Попов“ – Велико Търново, специалност „Транспортно строителство“. Има придобита инженерна специалност от ССВСУ-ВВИСУ „Любен Каравелов“ – София, както и специалност „Стопанско управление“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Той е магистър-инженер от Русенски университет „Ангел Кънчев“,

специалност „Технология и управление на транспорта“. Дипломиран инженер-магистър и от НВУ „В. Левски“ със специалност „Защита на населението и инфраструктурата“.

Работил е над 10 години в Областното пътно управление-Велико Търново,

от които последните четири като директор.

Има дългогодишен опит в сферата на строителството. Работил е четири години и във водеща пътностроителна фирма в Германия.

Рокадата в Пътната агенция е изненадваща и идва само няколко дни след смяната на зам.-регионалния министър Захари Христов. И Иванов, и Христов бяха лични назначения на Шишков.

 

Мотиви за смяната на Иванов не се посочват, но от МРРБ пишат, че освобождението е „по преценка на министъра“ и ще бъде в сила от понеделник. Иванов бе назначен на позицията през август и така начело на Пътната агенция се задържа около 5 месеца.

- реклама -