Сменят режисьора на „Междузвездни войни“

Колин Тревъроу, който засне „Джурасик свят“ („Юрски свят“) няма да режисира деветия епизод от киносагата „Междузвездни войни“, съобщи „Лукасфилм“ (Lucasfilm). Премиерата му вече е насрочена за 24 май 2019 година.

„Лукасфилм“ и Тревъроу са решили съвместно да се разделят. По този повод компанията пуска традиционното за такива случаи съобщение, че вижданията за проекта на двете страни се различават. От „Лукасфилм“ пожелават на Тревъроу всичко най-хубаво и обещават скоро да съобщят дополнътелна информация за филма.

Тревъроу е известен с постановката на филма „Джурасик свят“, който е част от друга знаменита поредица. Приходите от филма са над 1,5 мииларда долара по целия свят.

Междузвездни войни е рожба на Джордж Лукас от началото на 70-те години на XX век.

Шест епизода от поредицата излизат през 1977, 1980, 1983, 1999, 2002 и 2005 година.

През октомври 2012 година Лукас продаде компанията Lucasfilm за 4,05 милиарда долара на „Уолт Дисни“ (Walt Disney). След това стана известно, че „Дисни“ замислят продължение на „Междузвездни войни“ и през 2015 излезе седмият епизод. Следва „Междузвездни войни: Епизод VIII – Последните джедаи“ (Star Wars: Episode VIIІ – The Last Jedi) за тази година и „Междузвездни войни: Епизод IХ“ (Star Wars: Episode IХ) за 2019.

- реклама -