АЕЦ
Новият директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Андреев

Смениха шефа на АЕЦ „Козлодуй”

С решение на Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД за изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ е назначен досегашният зам.-изпълнителен директор на централата Иван Андреев.

Според официалната информация на БЕХ, смяната на досегашния директор Димитър Ангелов е поради изтичането на мандата му на 3-ти юли тази година.

Смяната обаче идва само ден след като депутатът Георги Кадиев подаде сигнал срещу Ангелов за корупция и упрекна управляващите, че разпъват над него политически чадър. Кадиев поясни, че още преди месец е получил копие от регистрация на офшорка, собственост на Ангелов.

„Доколкото ми е известно, с този и други сигнали, още преди моята намеса, са запознати министърът на енергетиката, шефове на БЕХ, депутати от ГЕРБ. Сигнали към органите са предоставяни и от организацията на КТ „Подкрепа“ в АЕЦ Козлодуй. До момента няма никакви ефективни действия от страна на държавата. Димитър Ангелов продължава да е изпълнителен директор на централата, всички участници в прокорупционни практики са по местата си. Това води до един извод: над Димитър Ангелов има политически чадър.

Това написа Георги Кадиев във Фейсбук.

Кой е Иван Андреев

От началото на октомври 2014 г. до момента Андреев заема длъжността зам.-изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“. Започва трудовия си стаж в атомната централа през 1990 г. От 1992 г. работи в V-ти и VI-ти блок, през 1994 г. преминава в оперативно звено, където достига до позицията “главен дежурен на АЕЦ”, а от 2007 г. е началник-отдел “Контрол и анализ”. В периода от 2010 г. до 2014 г. Андреев е директор “Развитие и модернизации”.

- реклама -