селфи Марадона

Смъртни заплахи заради селфи с тялото на Марадона

Тримата души, които си направиха селфи с тялото на Диего Армандо Марадона са получили стотици смъртни заплахи. Снимките, направени в погребалното бюро, плъзнаха по-рано днес. Полицията вече назначи охрана на триото. От тях засега се знае името само на един – Диего Молина.

Селфитата се повиха първо в ефира на аржентинската телевизия „Тодо Нотисиас“. На едното Молина позира с ръка върху челото на Диего и вдигнат палец. На второто триото седи до отворения ковчег.

„“ Молина е уволнен минути, след като селфито тръгна из мрежата. Адвокатът на Марадона обаче се закани да заведе дело още в понеделник. „Всеки, отговорен за този страхлив и подъл жест, ще си плати“, заяви Матиас Морла. „Намерихме боклуците, които са на снимките. Няма да се успокоя, докато те не го отнесат“, добави той.

„Баща ми е на 75 години и плаче като малко дете. Аз рева, брат ми реве. Всичко е на парчета. Освен, че е срамно, това е краят на бизнеса си“, заяви Матис Пикон. Той е собственикът на погребално бюро „Пиниер“, което организира погребението на Диего. Според него тримата са временни помощници, наети, тъй като ковчегът на Марадона е от кедрово дърво и е твърде тежък. Той добави, че в моргата и тримата са били без мобилни телефони. Кадрите са били направени докато тялото е било в погребалния дом – преди да бъде отнесено в Президентския дворец за поклонение.

Пикон обясни и че се е обадил на бившата съпруга на Диего – Клаудиа Вийяфанте, за да се извини.

- реклама -