Бум на злополуките за ЧНГ, смъртен случай в планината, мъж се простреля с фойерверк (Обновена)

Бум на злополуките за ЧНГ, смъртен случай в планината, мъж се простреля с фойерверк, друг се запали със свещ.

226 обаждания са получени на спешния телефон 112 в новогодишната нощ по информация на Спешна помощ, съобщи bTV. Сигналите са с между 50 и 70 повече спрямо други години.

През нощта са регистрирани са 11 криминални и 24 битови инцидента, при три от които са пострадали деца.

Два от случаите са по-фрапиращи.

Първият е станал минути след полунощ в годечкото село Шума, където мъж се е прострелял с фойерверк в корема. 15 минути след полунощ на място е пристигнала линейка и пострадалият е откаран в „Пирогов“. Той е в тежко състояние.

Другият е инцидент е от 2:10 ч. през нощта – мъж в нетрезво състояние се е запалил със свещ в столичния квартал „Овча Купел“. Пострадалият е с изгаряния по цялото тяло и също е транспортиран в „Пирогов“.

Смъртен случай в планината, в новогодишната нощ: Мъж почина при сбиване, друг е ранен след стрелба. В навечерието на 2023-а година бе проведена тежка акция в района на резерват Стара река, Централен Балкан. Намерено е тялото на 48-годишна жена, обявена за национално издирване на 5 декември.

Тя е сложила край на живота си,

скачайки от 250-метрова скала. Трупът е изваден по алписки способ по изключително труден терен. Акцията е продължила от 10.30 до 17 часа на 31 декември. Участвали са планински спасители от Карлово и Калофер, полиция и пожарникари, съобщи varhove.com.

В новогодишната нощ: Мъж почина при сбиване, друг е ранен след стрелба. При инцидент в Хасково загина мъж тази сутрин, съобщава МВР.

През нощта, след посрещането на 2023 г., възникнало сбиване сред събрали се празнуващи. Няколко души са пострадали и са с порезни рани, а един от празнуващите е починал. По първоначални данни раните са нанесени от счупена стъклена бутилка.

При друг инцидент, мъж на 35 години

беше прострелян близо до Годеч минути след полунощ. Той е откаран в болница „Пирогов“.

По първоначални данни инцидентът е станал на територията на военно поделение. Използван е законно притежаван пистолет. Военна полиция изяснява детайлите по случая.

В Новогодишната нощ в Спешна помощ София са постъпили 226 сигнала. От тях 24 за битови инциденти, 11 криминални и много повиквания с респираторни оплаквания. Обслужени са 13 деца.  Има множество повиквания за алкохолно повлияни, информираха от ЦСМП.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено