Кадър: БНТ

Служители от пътностроителния бранш протестират пред МРРБ

С развети трибагреници и натиснати клаксони служители на двете фирми, участвали в изграждането на трасето между Стара Загора и Чирпан вече час протестират пред регионалното министерство.

Засега реакция от регионалното министерство няма, казаха протестиращи.

„Заплати нямаме от 2-3 месеца – от Търговище сме. Автомагистрали Черно море, Кранево, от кариерата идваме четвърти път“.

„Ние живеем със заеми. Юли, август, септември заплати не сме вземали. С тия си действия, какво целят те, не знам, но нашето мнение е, че искат да ни изгонят от България, а ние си обичаме родината и искаме да работим тук“.

Служителите на „Автомагистрали-Черно море“ и „ИСА 2000“ настояват да получат дължимите суми за извършената дейност за 36,8 млн. лева.

От края на април работниците се опитват да се сдобият с изработеното за ремонта на Автомагистрала „Тракия“ от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, но безуспешно.

Подготвена е позиция до президента Румен Радев и премиера Стефан Янев, в която отново настояват да получат дължимите им средства, в противен случай твърдят, че 800 работници ще останат на улицата.

За „Хоризонт“ секретарят на КНСБ в дружеството Петя Стоянова каза, че се обмисля да направят жива верига около сградата, без да пречат на придвижването на хора и автомобили.

- реклама -